In ultimii 30 de ani, digitalizarea a schimbat substantial lumea in care traim. Internetul, automatizarea proceselor si dispozitivele inteligente sunt toate inovatii care ne-au crescut substantial calitatea vietii. Cu toate acestea, odata cu dependenta de tehnologie, au crescut si riscurile la care se expune economia globala. Infrastructura complexa de servere si retelistica, costurile ridicate ale proiectelor si necesitatea unei forte de munca talentata si conectata la cele mai noi tehnologii sunt toate provocari cu care se confrunta domeniul tehnologiei informatiei si care se pot rasfrange asupra intregii lumi. Din fericire, asigurarile le ofera prestatorilor de servicii IT solutii complexe pentru gestionarea riscurilor asociate acestui domeniu.
Fie ca reprezinti o companie multinationala, conduci un start-up sau esti freelancer in IT, aceste 4 polite de asigurare sunt absolut necesare pentru o activitate fara probleme:
1. Asigurarea de raspundere civila profesionala
Atunci cand trebuie sa livrezi solutii complexe pentru mai multi clienti contra timp, totul trebuie sa mearga ca un ceas. Insa, cu toate ca echipa ta este bine coordonata si dispune de resursele necesare proiectului, lucrurile nu decurg intotdeauna conform planului. O estimare eronata sau o greseala a unui membru al echipei poate duce la intarzieri sau probleme tehnice, avand potentialul de a cauza pierderi financiare clientilor tai.
De aceea, o polita de asigurare de raspundere civila IT, este esentiala pentru orice specialist sau companie din acest domeniu. Aceasta va acoperi toate prejudiciile cauzate clientilor, inclusiv cheltuielile de judecata, daca se ajunge acolo.
Mai mult, aceasta polita poate acoperi si raspunderea cibernetica, clientii tai fiind despagubiti si in cazul pierderii sau scurgerii de date si informatii sensibile in urma atacurilor cibernetice.
2. Asigurarea cladirior si bunurilor
Prin polita de asigurare a cladirilor si bunurilor, vei putea sa iti protejezi biroul si toate bunurile din cadrul acestuia(instalatii, echipamente si mijloace circulante) impotriva unui numar mare de riscuri:
- Incendiu, explozie, trasnet;
- Cutremur de pamant, inundatii si alunecari de teren;
- Efectele vremii (furtuna, vijelie, grindina, greutatea zapezii)
- Furtul prin efractie, acte de talharie, vandalism;
- Izbirea de autovehicule care nu apartin firmei tale;
- Unda de soc provocata de avioane (boom sonic);
- Caderea accidentala de corpuri pe bunurile asigurate;
- Greve, tulburari civile si actiuni ale unor grupuri rauvoitoare;
Acestei polite, ii vei putea adauga si clauza de pierderi financiare (BI) care va acoperi pierderile survenite din incetarea activitatii prin reducerea cifrei de afaceri, in perioada de intrerupere, ca urmare a producerii unuia din riscurile de mai sus.
3. Asigurarea echipamentelor electronice (EEI)
Polita de asigurare a echipamentelor electronice este un tip de asigurare care acopera daunele materiale, pierderea datelor sau a suporturilor de date, costurile suplimentare de operare si alte riscuri. In cazul unei companii din domeniul tehnologiei informatiei, aceste riscuri pot include:
- Avarii la servere, retelistica, calculatoare si alte dispozitive din cauza incendiilor, inundatiilor, scurgerilor de apa, cutremurelor, abur, inghet, etc.;
- Neglijenta sau manipularea necorespunzatoare de catre un angajat;
- Furt prin efractie si avarierea cu rea vointa de catre terte persoane.
4. Asigurari pentru angajati
Intr-un domeniu atat de competitiv ca cel IT, este extrem de dificil sa ai rezultate fara o echipa bine motivata. Tocmai de aceea, angajatii din acest domeniu sunt unii dintre cei mai bine compensati de pe piata muncii din Romania, cu un salariu mediu mai mult decat dublu fata de media nationala, conform INS. Daca pana acum, companiile IT puteau atrage forta de munca talentata printr-un pachet salarial generos, oferta variata de job-uri de pe piata si posibilitatea de a lucra de la distanta pentru companii externe a dus la beneficii din ce in ce mai creative pentru angajati.
Societatile de asigurare din Romania le ofera angajatorilor posibilitatea de a dezvolta un pachet de Employee Benefits personalizat nevoilor companiei. Poti incepe cu o asigurare de sanatate de grup, care include servicii de ambulatoriu, spitalizare si stomatologie. Pentru pozitiile cheie din compania ta, o asigurare de viata poate face diferenta intre tine si competitorii tai, iar contributia la un fond de pensii private te poate asigura ca echipa va ramane alaturi de companie pe termen lung.
Esti interesat sa iti protejezi afacerea printr-un pachet de asigurari, dar nu stii de ce polite ai nevoie? Un specialist corporate Transilvania Broker iti va oferi consultanta necesara pentru realizarea unui portofoliu personalizat de asigurari fara niciun cost. Contacteaza-ne acum si incepe discutia cu consultantul tau.
- 28 iunie 2023
- Blog