Asigurarea Lucrarilor de Constructii-montaj si Raspunderea Constructorului (CAR/EAR)

Gestioneaza toate riscurile asociate cu inceperea unui proiect de constructii-montaj printr-o polita de asigurare CAR, ce acopera atat posibilele pagube materiale, cat si raspunderea civila a constructorului si pierderea profitului estima. Contacteaza un agent Transilvania Broker pentru o oferta personalizata nevoilor companiei tale.

asigurare-constructii

Caracteristici

 • Polita acopera toate riscurile asociate cu începerea unui proiect de construcții-montaj acoperind atât posibilele pagube materiale, cât și răspunderea civilă a constructorului si pierderea profitului estimată a beneficiarului.
 • Asigurarea CAR (Contractor’s All Risk) sau EAR (Erection All Risk) reprezinta o acoperire de tip “toate riscurile” pentru lucrari de constructii/montaj efectuate de catre un antreprenor pentru un Beneficiar, fie el public sau privat. Totodata, poti sa inchei o astfel de polita si direct, ca Beneficiar

Polita CAR/EAR este structurata pe trei sectiuni:

 • Sectiunea I – Pagube materiale suferite de lucrarile ce fac obiectul contractului
 • Sectiunea II – Raspundere civila legala a constructorului pe durata lucrarilor
 • Sectiunea III – Pierdere de profit ca urmare a producerii unui risc asigurat

Riscuri acoperite

Pagube materiale survenite in legatura cu:

 • bunuri aflate la locatia lucrarilor de constructii – montaj si mentionate expres in contractul de asigurare;
 • lucrari contractuale de constructii-montaj, permanente sau temporare, cu toate materialele incorporate, incluzand: valoarea contractului, materiale/alte bunuri puse la dispozitie de catre beneficiarul lucrarilor de constructii-montaj, conform specificatiei anexate;
 • constructii existente, utilaje/instalatii/echipamente, proprietatea beneficiarului lucrarilor de constructii-montaj, conform specificatiei anexate;
 • utilaje/instalatii/echipamente ale constructorului/subcontractorilor, conform specificatiei anexate;
 • cheltuieli necesare si rezonabile, efectuate in legatura cu bunurile asigurate si generate de producerea/iminenta producerii evenimentelor asigurate pentru limitarea pagubelor, salvare/conservarea bunurilor asigurate; pentru curatarea/ inlaturarea resturilor de santier, eliberarea spatiului si curatarea acestuia ca urmare a producerii unui eveniment asigurat; onorarii arhitecti/proiectanti; interventia pompierilor; orele suplimentare, lucrul in timpul noptii/zilelor de sarbatoare legala, transportului rapid/expres de bunuri (materiale/utilaje/ instalatii/echipamente).

Raspunderea civila a asiguratului:

 •  sumele compensatorii pe care asiguratul este obligat sa le plateasca persoanelor pagubite ca urmare a producerii evenimentelor asigurate;
 • cheltuielile de judecata suportate de persoana pagubita pentru indeplinirea formalitatilor legale in vederea obligarii asiguratului la plata despagubirilor, daca asiguratul a fost obligat la despagubire prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila;
 • cheltuielile de judecata suportate de asigurat in procesul civil, stabilite de lege ori de catre instantele de judecata, daca asiguratul a fost obligat la plata despagubirilor.

Pierderea de profit anticipat:

 • In cadrul sectiunii III a politei CAR Asiguratul / Beneficiarul va primi despagubiri in legatura cu pierderea profitului brut efectiv suportata ca rezultat al reducerii cifrei de afaceri si a cheltuielilor suplimentare daca in orice moment in decursul perioadei de asigurare prevazute in Programul General al politei CAR lucrarile asigurate sau o parte a acestora sufera pierderi sau daune acoperite conform Sectiunii I a prezentei Polite, cauzand astfel perturbari in lucrarile de constructie ce au ca rezultat intarzieri in demararea si/sau intreruperi ale activitatii asigurate.
 • Sunt incluse implicit pierderile financiare inregistrate de banca (in favoarea careia a fost cesionata polita) ca urmare a unei astfel de intarzieri in finalizarea lucrarilor.

De ce sa iti faci asigurarea prin
Transilvania Broker?

4 motive sa alegi servicile noastre:

  • Broker cu experienta in asigurari

   Avem peste 16 ani de activitate in domeniul asigurarilor.

  • Partener de incredere

   Lucram cu toti asiguratorii importanti de pe piata pentru a oferi solutii complete.

  • Mai mult decat un intermediar

   Reteaua noastra de asistenti in brokeraj este instruita sa ofere servicii suplimentare de consultanta si servisare postvanzare.

  • Aproape de tine in caz de dauna

   Departamentul daune iti ofera ajutor in solutionarea dosarelor de dauna, in relatia cu societatile de asigurare.

Vrei sa fii contactat?

Solicita o oferta de asigurare si un reprezentant Transilvania Broker te va contacta in cel mai scurt timp, pentru a-ti oferi consultanta de care ai nevoie.

Alte tipuri de asigurari

Asigurarea de credit comercial

Asigurarea de credit comercial

Asigurarea de garantii acopera posibilele neindepliniri ale obligatiilor constructorilor din sectorul public si privat.
Asigurarea de Raspundere Civila Generala pentru Companii

Asigurarea de Raspundere Civila Generala pentru Companii

Despagubeste sumele compensatorii si cheltuielile de judecata ca urmare a producerii evenimentelor asigurare.
Asigurarea de Accidente pentru Angajati

Asigurarea de Accidente pentru Angajati

Polita de accidente acopera riscurile de deces si invaliditate permanenta survenite in urma unui accident la locul de munca.
Asigurarea de Raspundere Profesionala

Asigurarea de Raspundere Profesionala

Aceasta polita acopera raspunderea asumata contractual fata de clienti, ca urmare a unor fapte din culpa sau neglijenta.
Scroll to Top