Ce este asigurarea de accidente si de ce ai nevoie de ea?

Email
LinkedIn
Facebook

In ultimul an si jumatate, am devenit cu totii mai atenti la sanatate. Pandemia pe care inca o traversam este unul dintre motivele pentru care numarul de polite de asigurare de sanatate incheiate a crescut simtitor.

 

Grija pentru sanatate este mereu un lucru imbucurator, sub orice forma s-ar manifesta ea. Insa e bine sa ne amintim ca, desi in aceasta perioada inca suntem mai ingrijorati de posibilitatea de spitalizare decat de orice altceva, exista anumite riscuri pentru sanatatea noastra care sunt relativ constante mereu. Pe primul loc in aceasta categorie se afla accidentele.

 

Fie ca vorbim de accidente auto (Romania este pe primul loc la numarul de accidente auto in Uniunea Europeana!) sau de alte tipuri de incidente (de la banalele accidente casnice pana la explozii sau prabusiri, accidentele sunt un risc constant in viata noastra.

 

Din fericire, ne putem proteja de urmarile lor si ne putem asigura ca, in cazul unui accident de (aproape) orice fel, vom avea acces la servicii medicale de cea mai buna calitate. Iata cum:

 

Asigurarea de accidente – notiuni de baza

 

Asigurarea de accidente este un tip de polita care acopera riscul de deces sau invaliditate in urma unui accident. Tipurile de accidente acoperite sunt:

  • Accidente auto sau accidente produse in timpul deplasarii cu un alt mijloc de transport: biciclete, motociclete, ambarcatiuni de agrement si altele.
  • Insolatii, degerari sau accidente determinate de caldura sau frig excesive.
  • Inec, lovire, arsuri, intepari, taieri, caderi si altele asemenea.
  • Asfixiere prin ingerarea accidentala de substante toxice sau prin emanatii de gaze/vapori
  • Accidente survenite in urma unor fenomene extreme: explozii, actiunea curentului electric, prabusiri sau alunecari de teren si asa mai departe.
  • Atac din partea unui animal sau a unei alte persoane.
  • Accidente provocate de functionarea a diverse aparate, masini, unelte sau de actiunea armelor.

 

Cui se adreseaza asigurarea de accidente?

 

Putem spune ca oricine poate avea nesansa de a fi implicat intr-un accident. Dar exista anumite categorii profesionale sau anumite stiluri de viata care ne fac mai predispusi la accidente.

 

Spre exemplu, cei cu meserii periculoase (salvamari, membri ai echipelor Salvamont), soferii profesionisti, marinarii, muncitorii in constructii sau in fabrici si multi alti sunt mai predispusi la diverse accidente. De asemenea, un stil de viata mai periculos, cu multe activitati si experiente pline de adrenalina (escalada, alpinism, off-road, diving, bungee jumping si asa mai departe) te poate face mai predispus la accidente.

 

Cum te ajuta, concret, asigurarea de accidente?

 

Unul dintre marile avantaje ale acestei polite este faptul ca e destul de flexibila. De exemplu, poti alege intre riscurile asigurate si poti adauga acoperiri suplimentare fata de polita standard.

 

In cazul in care intervine evenimentul asigurat tu vei primi suma asigurata inscrisa in polita si poti decide daca apelezi la clinici de stat sau private pentru a te trata. Chiar daca tratamentul nu presupune un cost din partea ta, vei primi indemnizatia de asigurare, urmand sa decizi singur cum folosesti banii primiti.

 

Asigurarea de accidente te ajuta sa te bucuri de ingrijirea de care ai nevoie, dar si sa-i tii la adapost pe cei dragi, in cazul in care survine decesul sau incapacitatea de a munci.

 

Afla mai multe despre polita de asigurare de accidente aici si discuta cu un consultant Transilvania Broker despre cea mai buna optiune pentru tine!

Scroll to Top