4 principii de baza pentru a obtine asigurari mai ieftine

Email
LinkedIn
Facebook

Desi in Romania preturile politelor de asigurari sunt semnificativ mai mici decat cele din vestul Europei, costul ramane un considerent important in alegerea asigurarilor. Modul in care preturile asigurarilor sunt calculate ia in calcul mai multi factori:

  • Valoarea bunului asigurat
  • Varsta persoanei asigurate si, uneori, stilul de viata
  • Valoarea fransizei (acolo unde este cazul)
  • Valoarea despagubirilor platite

 

Desigur, acesti factori variaza enorm de la polita la polita. De aceea, cel mai bun pret posibil al unei polite depinde de tipul ei, dar si de tipul de acoperire pe care ti-l doresti.

 

Stim ca iti doresti asigurari cat mai ieftine si iti vom explica cum le poti obtine in cele ce urmeaza. Inainte, insa, dorim sa-ti reamintim ca nu iti recomandam sub nicio forma sa optezi pentru cel mai mic pret de pe piata, mai ales cand diferenta de cost fata de urmatoarea optiune este semnificativa. Ca in orice domeniu, cand ceva suna prea bine ca sa fie adevarat, de regula ascunde o problema.

 

Politele de asigurari cu preturi mult sub media pietei ascund probleme de acoperire sau intarzieri la plata despagubirilor. Ca atare, hai sa vedem cum poti obtine asigurari mai ieftine, insa fara a face rabat de la calitate.

 

1. Lucreaza cu un broker de asigurari

 

Cea mai rapida si usoara metoda de a tine sub control bugetul tau pentru asigurari este sa lucrezi cu un broker. Perceptia conform careia brokerii de asigurari au preturi mai mari decat companiile de asigurari este complet gresita. Brokerii primesc comisioane exclusiv de la companiile de asigurari.

 

Mai mult, pentru ca lucreaza cu mai multi asiguratori, brokerii iti ofera cateva avantaje majore: poti alege polite de la asiguratori diferiti, gasind astfel preturi mai bune pentru fiecare dintre ele. Deoarece brokerii lucreaza exclusiv pentru tine, ei nu iti vor recomanda niciodata o polita mai slaba pentru ca este singura din portofoliul lor.

 

De asemenea, brokerii de asigurari stiu exact ce polite au cel mai bun raport calitate-pret, asa ca te pot ajuta sa le alegi usor pe cele mai bune – nu vei mai avea nevoie de ore intregi de cautari pe cont propriu. In plus, cand inchei mai multe polite cu acelasi broker, poti beneficia de reduceri semnificative.

 

Vrei un raport excelent calitate-pret? Discuta acum cu un broker Transilvania Broker si te vom ajuta sa alegi din oferta a peste 20 de asiguratori.

 

2. Incheie polita cat mai devreme

 

Tindem cu totii sa amanam incheierea politelor de asigurare, mai ales a celor facultative. Insa cu cat le vei incheia mai devreme, cu atat vei beneficia de preturi mai bune.

 

Spre exemplu, asigurarea de viata este semnificativ mai ieftina cu cat persoana asigurata este mai tanara. Chiar daca vei continua sa o platesti pentru multi ani de acum inainte, vei beneficia de preturi mai bune pentru continuitate. Acelasi lucru este valabil si pentru polita CASCO sau cea de asigurare facultativa a locuintei: daca le vei pastra pe termen lung, costul lor total va scadea cu cat le inchei mai devreme.

 

3. Alege o fransiza cat mai mare

 

Fransiza este contributia ta la repararea unei masini cu o polita CASCO, dar si la alte tipuri de despagubiri. Spre exemplu, daca reparatia masinii tale costa 1000 de euro, iar fransiza este de 200 de euro, asiguratorul va achita diferenta de 800 de euro, iar tu vei plati valoarea fransizei.

 

Acest lucru ramane valabil si daca valoarea reparatiilor este de 200 de euro (le vei achita integral in acest caz), dar si daca este de 10 000 de euro. De aceea, iti recomandam sa alegi cea mai mare valoare a fransizei pe care iti poti permite sa o platest confortabil in cazul producerii unui eveniment asigurat. In acest fel, prima ta de asiguare va scadea considerabil, pentru ca acoperi si tu o parte din riscuri.

 

4. Alege perioade de asigurare mai mari

 

O mare parte din politele de asigurare beneficiaza de prime mai mici daca perioada contractuala creste. De asemenea, valoarea primei scade atunci cand alegi sa platesti mai mult in avans.

Daca bugetul iti permite, opteaza pentru durata maxima a fiecarui contract si plateste totul in avans, Vei obtine reduceri semnificative si, in plus, nu va mai trebui sa-ti faci griji ca vei uita de platile lunare sau trimestriale.

 

Scroll to Top