Astazi discutam despre un subiect mai putin placut, insa necesar: problemele oncologice. Dintre toate problemele de sanatate pe care le putem avea, diferitele forme de cancer sunt cele de care ne este cel mai teama.
Si pe buna dreptate – in Romania, doar in anul 2020, au fost inregistrate aproape 100 000 de cazuri de cancer si peste 50 000 de decese, conform Ministerului Sanatatii. Romania este una dintre cele mai afectate tari din Uniunea Europeana, cu o rata de supravietuire semnificativ mai mica decat in restul tarilor din Comunitate.
Acesta este si motivul pentru care se discuta creare unui grup de lucru pentru prevenirea si tratatea cancerului.
Primirea unui diagnostic oncologic este unul dintre cele mai grele momente din viata oricui. Pe langa impactul fizic si psihologic, cel financiar nu este nici el de neglijat.
Costurile tratamentului oncologic – impartirea intre stat si pacienti
Desi la nivel teoretic statul ar trebui sa suporte costurile integrale ale tratamentului oncologic, studiile arata ca in practica lucrurile nu stau asa. La fiecare 10 000 de Lei cheltuiti de stat in primul an de la diagnosticare, pacientul mai cheltuie inca 10 000 de Lei, de multe ori in ingrijire informala, acordata de familie.
La toate acestea se adauga si costurile iesirii pacientului din populatia activa, o statistica greu de obtinut. De asemenea, lipsa medicamentelor si a tratamentelor inovative, precum si intarzierile in acordarea ingrijirii in clinici si spitale de stat ii determina pe multi dintre pacientii oncologici sa caute ingrijire in mediul privat sau in afara tarii.
Astfel, o asigurare medicala privata cu acoperirea tratamentului oncologic este o solutie necesara.
Ce este asigurarea medicala oncologica?
Asigurarea medicala oncologica este un tip de polita care se poate incheia separat sau adauga ca o clauza suplimentara la asigurarea medicala standard. Aceasta te protejeaza in cazul unui diagnostic oncologic si iti acopera costurile de tratament.
Pentru a incheia o asigurare medicala oncologica, este necesar sa nu fi fost diagnosticat in ultimii 10 ani cu nicio forma de cancer sau leziuni pre-canceroase.
Ce acopera asigurarea medicala oncologica?
In functie de pachetul ales, polita de asigurare oncologica poate deconta o suma mai mica sau mai mare (pana la 2 000 000 de Euro). Cateva dintre lucrurile acoperite sunt:
- A doua opinie medicala – in clinici private sau de stat.
- Decontarea cheltuielilor medicale sau extra-medicale in limita sumei asigurate. De exemplu, vei putea deconta proceduri ca: operatii, radioterapie, chimioterapie, recuperare, imagistica, diagnostic si multe altele, in baza recomandarii medicale.
- Tratamente alternative.
- Programe de nutritie si tratament psihologic.
- In anumite cazuri, se pot deconta si inteventiile de chirurgie plastica reconstructiva.
In functie de pachetul ales, poti beneficia si de decontare directa in clinici private. De asemenea, tot in functie de asigurarea oncologica pentru care optezi, poti beneficia de decontarea cheltuielilor in clinici din strainatate.
Vrei sa gasesti cea mai buna polita de asigurare medicala oncologica pentru nevoile tale? Discuta cu un reprezentat Transilvania Broker – te putem ajuta 100% gratuit sa alegi dintre numeroasele oferte de pe piata pe cea care se potriveste cel mai bine profilului tau.
- 18 mai 2022
- Blog