Asigurarile pentru afaceri si persoane juridice pot fi un proces complicat si de durata. Daca in cazul persoanelor fizice putem spune ca orice polita noua este binevenita si ca singurul impediment este bugetul, in cazul companiilor politele trebuie alese mult mai atent.
Exista numeroase tipuri de asigurari pentru companii de toate dimensiunile. Insa nu toate se potrivesc specificului afacerii tale. Mai mult, e important ca, dincolo de tipul politei, sa alegi si asiguratorul corect pentru a avea acces rapid la despagubiri si flexibilitate la adaugarea de clauze noi.
Pandemia de COVID-19 a adus si mai multe incertitudini in mediul de business din intreaga lume. Numerosi antreprenori s-au indreptat pentru prima data catre asigurari de afaceri, ca o modalitate de a asigura atat supravietuirea businessului lor, cat si continuitatea veniturilor personale rezultate din acel business.
Daca nu stii de unde sa incepi in asigurarea afacerii tale, suntem aici sa te ajutam. Iata cateva intrebari la care sa raspunzi pentru o selectie preliminara a politelor care ti se potrivesc.
1. Afacerea ta depinde de parcul auto?
Daca agentii tai de vanzari folosesc constant autoturisme, prima polita pe care trebuie s-o iei in calcul este CASCO pentru persoane juridice. Masinile de serviciu sunt, de regula, folosite intens si predispuse la accidente. Ca atare, alege sa le asiguri pe toate pentru ca activitatea ta sa nu fie niciodata intrerupta.
In cazul in care flota ta auto contine si autoutilitare, iar compania ta ofera servicii de transport de bunuri sau de persoane, ai nevoie de mai mult decat asigurarea CASCO. Asigurarea de transport (CMR) si asigurarea de bunuri in tranzit (CARGO) sunt doua polite ideale pentru transportatori sau pentru companiile care lucreaza des cu pachete trimise/primite national sau international.
2. Ai o profesie liberala?
Exista profesii in care o mica greseala te poate costa enorm din cauza pagubelor pe care clientul tau le are de suferit in urma ei. Expertii contabili, arhitectii, constructorii, executorii judecatoresti, avocatii, notarii, auditorii independenti, managerii, dezvoltatorii de software pot fi oricand dati in judecata pentru despagubiri uriase.
Cu totii putem facem erori neintentionate, de aceea e recomandat sa ne protejam impotriva urmarilor lor. Asigurarea de raspundere profesionala te ajuta sa iti continui activitatea linistit, stiind ca vei fi acoperit orice s-ar intampla.
3. Depinzi de anumite utilaje sau bunuri pentru exercitarea afacerii tale?
Aici intra atat echipamente electronice, cat si masini, utilaje sau cladiri. Daca in cazul avarierii acestor bunuri nu iti poti continua activitatea, polita de asigurare de pierderi financiare din intreruperea afacerii (BI) iti acopera pierderile rezultate.
Astfel, indiferent ce s-ar intampla, ai ragazul necesar pentru a repara/inlocui bunurile afectate, dar si resursele financiare pentru a o face confortabil. De asemenea, te poti orienta catre asigurarea cladirilor si bunurilor apartinand persoanelor juridice.
4. Activezi in domeniul constructiilor sau in cel agricol?
Aceste doua domenii vin cu numeroase riscuri. De la riscuri naturale pana la probleme financiare cauzate de plata daunelor catre un client nemultumit, exista numeroase probleme care iti pot afecta afacerea si cash flow-ul.
Pentru companiile din domeniul constructiilor, asigurarea CAR (raspunderea constructorilor) acopera atat posibilele pagube materiale, cat si raspunderea civila a constructorului si pierderea profitului estimat.
Pentru companiile din domeniul agricol, asigurarea de culturi agricole te poate acoperi in cazurile tot mai frecvente de fenomene meteorologice extreme care pot distruge culturile sau fermele agricole. De asemenea, asigurarea pentru utilaje te va ajuta sa-ti continui activitatea chiar si in cazul defectiunilor sau accidentelor.
Pe langa toate aceste polite specifice anumitor domenii, iti recomandam sa iei in calcul si cateva polite care se potrivesc oricarei industrii si care te acopera atat pe tine, ca antreprenor, cat si pe angajatii tai:
- Asigurarea de viata pentru companii este un instrument excelent pentru a asigura loialitatea angajatilor, pentru a-i pune pe ei si pe familiile lor la adapost, dar si pentru a castiga o reputatie de angajator excelent.
- Asigurarea de sanatate pentru companii le ofera angajatilor tai mai multa protectie decat banalul abonament la o clinica privata.
- Asigurarea de accidente ii pune la adapost pe angajatii tai, dar si pe tine in cazul unui accident survenit in timpul programului de munca. Nu uita ca aceasta polita nu este doar pentru companii care activeaza in domenii riscante (minerit, constructii) – oricine poate avea un accident in timpul orelor de program.
Vrei sa te asiguri ca faci cele mai bune alegeri in materie de polite pentru compania ta? Suntem aici sa te ajutam!
Transilvania Broker este primul broker de asigurari listat la Bursa de Valori Bucuresti. Pentru tine, acest lucru inseamna mai multa responsabilitate si stabilitate. Lucram cu peste 20 de asiguratori pentru ca tu sa ai acces mereu la cele mai bune si mai avantajoase polite. Astfel, singurul nostru client esti TU – iti vom recomanda mereu cea mai buna polita de pe piata, indiferent cine este compania emitenta.
Consulta un agent Transilvania Broker – expertii nostri te vor sfatui gratuit in legatura cu politele de care ai nevoie pentru afacerea ta.
- 14 octombrie 2021
- Blog