Guvernanta Corporativa

Guvernanta corporativa este in concordanta cu legile in vigoare si are ca scop asigurarea transparentei activitatilor Soc. TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE S.A. , astfel incat toti actionarii si potentialii investitori sa aiba in mod egal acces la informatiile despre companie.

Organismele corporative ale Soc.TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE S.A. sunt structurate, dupa cum urmeaza: Adunarea Generala a Actionarilor, care este cel mai inalt for decizional al Societatii, Consiliul de Administratie si Conducerea Executiva.

Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) este organul de conducere, care decide asupra activitatii Societatii si asigura politica ei economica si comerciala.

AGA poate fi Ordinara sau Extraordinara si se desfasoara in orasul de resedinta al Societatii.

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE S.A. este administrată în sistem unitar, de catre un Consiliu de administrație, format din 3 administratori, persoane fizice române și/sau străine, desemnați de Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor.

Primii administratori ai Societatii au fost numiți prin Actul constitutiv.

Majoritatea membrilor Consiliului de administrație este formată din administratori neexecutivi.

Durata mandatului administratorilor este de 4 (patru) ani de la data numirii, administratorii fiind reeligibili. Durata mandatului primilor membri ai Consiliului de administratie este de 2 (doi) ani de la data numirii, aceștia putând fi realeși.

Consiliul de administratie este format din:

Dan Niculae

NICULAE DAN

Presedinte

Varsta: 43

Data Nasterii: 1976

Data Pozitie: 2017

CV – Niculae Dan

Gabriel Tuica

TUICA GABRIEL-ALEXANDRU

Membru Neexecutiv

Varsta: 37

Data Nasterii: 1982

Data Pozitie: 2017

CV – Tuica Gabriel-Alexandru

Tasia Denes

DENES TASIA-DANIELA

Membru Independent

Varsta: 45

Data Nasterii: 1974

Data Pozitie: 2017

CV – Denes Tasia-Daniela

Conducerea executiva a Societatii este delegata, de catre Consiliul de Administrație, catre doi directori : un Director general ( Niculae Dan ) si un Director executiv ( Cotiac Ion ) .

Președintele Consiliului de Administrație îndeplinește și funcția de Director general.

Puterea de a reprezenta Societatea apartine Directorului general.

Conducerea executiva a Societatii este investita cu competenta de a angaja raspunderea Societatii, ca broker de asigurare.

Cei doi directori, au calitatea de < conducatori executivi ai Societatii > în accepțiunea Legii Societăților, a Legii 32/2000 privind activitatea si supravegherea intermediarilor in asigurari si reasigurari, cu modificarile si completarile ulterioare si Normelor emise de Autoritatea de Supraveghere Financiară cu privire la autorizarea și funcționarea brokerilor de asigurare și/sau reasigurare.

Conducătorul/conducatorii executiv(i) ai brokerului sunt raspunzatori de indeplinirea tuturor condițiilor stabilite de lege inclusiv cele de calificare, integritate, reputație și experiență profesională stabilite prin normele aplicabile, emise de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

În structura Consiliului de Administrație functioneaza Comitetul de Audit, cu rol consultativ, format din doi membri( Denes Daniela-Tasia si Tuica Gabriel-Alexandru ) , care respectă cerințele și îndeplinesc atribuțiile stipulate de dispozițiile legale aplicabile.

CV Director Executiv

Act Constitutiv

Act Constitutiv – octombrie 2018

Documente de guvernanta corporativa

Regulament guvernanta corporativa
Declaratia privind prognozele
Regulament CA
POLITICA DE REMUNERARE A ADMINISTRATORILOR SI DIRECTORILOR


Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Află ultimele noutăţi legate de Transilvania Broker.

Completează formularul de mai jos şi vei afla ultimele noutăţi !


Datele legate de piata asigurarilor, piata de brokeraj, cota de piata, pozitia pe piata si orice alte informatii ce provin din informatiile legate de piata de asigurari si piata de brokeraj in asigurari pentru anul trecut, vor fi adaugate dupa luna aprilie a anului curent.

Mesajul nu reprezinta o oferta de servicii financiare, nimic din conținutul acestui mesaj nu poate fi interpretat ca o recomandare de a investi, decizia de investire trebuie luata individual ca urmare a analizei situatiilor financiare ale Transilvania Broker si perspectivelor pietei de asigurari. Fiecare potential investitor ar trebui sa-si consulte propriul consultant financiar, in legatura cu subscrierea sau achizitia Valorilor Mobiliare. Pretul Valorilor Mobiliare, precum si venitul si dividendele aferente acestora, daca exista, pot fie sa creasca, fie sa scada.